Szukaj na tym blogu

sobota, 26 stycznia 2013

Graviola

Graviola to nie wielkie drzewko pochodzące z Ameryki Środkowej. Jego maksymalna wysokość dochodzi do 10 metrów. Ze względu na odpowiednie warunki drzewko Graviola kwitnie przez cały rok i o każdej porze roku można na nim znaleźć owoce o niesamowitym kształcie. Bardzo często owoce Gravioli wykorzystywane są w kulinariach. Owoc  jest jadalny, a wyciąg  niego dodawany jest do deserów, napojów czy sałatek owocowych. Graviola posiada także wiele właściwości leczniczych, w które warto się zagłębić.

Graviola to tak naprawdę odkrycie medyczne, zwłaszcza w leczeniu i profilaktyce nowotworów. Ponad 40 lat temu wyryto, że roślina ta zawiera pewien związek chemiczny, który nawet przy niskim stężeniu wykazuje dużą aktywność i niszczy wybrane komórki nowotworowe.

Można powiedzieć, że Graviola jako środek wspomagający walkę z rakiem jest dużo bezpieczniejszy niż chemioterapia. Wzmacnia odporność organizmu i dodaje mu siły i energii. Graviola to także skuteczny preparat wykorzystywany w walce z wirusami, pasożytami i bakteriami. Zapobiega powstawaniu infekcji, leczy grzybice, a także oczyszcza organizm z toksyn. Dostępne są dwa rodzaje preparat: graviola sok i graviola kapsułki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz